Arbetssätt

Steg 1: Mål, idé och målgrupp?

För att kunna anpassa en filmproduktion till webben behöver vi tillsammans sätta upp ett mål, ta fram en grundidé och ta reda på vilken eller vilka målgrupper vi ska rikta oss mot. Vi bör också definiera var i din säljtratt filmen eller filmerna ska presenteras för målgruppen. Allt ovan görs enklast via ett förutsättningslöst möte.

Steg 2: Ett första manus och offert

Vi tar på ett par dagar fram ett manusförslag, estimerar storlek och räckvidd på aktuella målgrupper och tar fram en offert till dig. Eftersom vi helst jobbar prestationsbaserat kommer du få två varianter på offert. En med en lägre produktionskostnad på filmklipp med en trappa beroende på räckvidden vi kan nå på sociala medier, men också en med ett fastpris för bara produktion.

När du godkänner offerten går vi vidare till nästa steg.

Steg 3: Produktion

Vi spikar manuset efter att det godkänts av alla. Vi filmar, klipper och levererar filmen. Beroende på omfattning tar det allt från en till upp mot tio dagar. Naturligtvis kan det bli ännu längre, beroende på hur många filmer det rör sig om. Vi kommer i offertstadiet komma med en beräkning för hur lång tid allt kommer ta.

När produktionen är klar och filmen godkänd kan vi gå vidare till nästa steg. 

Steg 4: Distribution

Om ni vill ha hjälp med distributionen av er video publicerar vi i de sociala medier vi kommit fram till, mot de utvalda målgrupper vi önskar nå. Vi tar ett fast pris för produktionen och står för marknadsföringskostnaden. Därefter har vi en trappa där vi tar betalt om vi lyckas nå de resultat (oftast visningar på filmklippen) vi kommit överens om.

Steg 5: Rapport/leverans

När vi är färdiga levererar vi inte bara ren statistik utan även några kommentarer och slutsatser som ska hjälpa oss och er med nya insikter och kunskaper.

Till sist ett litet förtydligande

Vi har nog alla sett det; ett företag gör en påkostad video som hamnar på YouTube och får 129 visningar. Blir det en flopp och ingen vill titta på den, då kostar det inget mer än den låga produktionskostnaden. Du kan göra lite vad du vill med videoklippen; imponera på kunder, visa upp dem internt, ladda upp till YouTube eller lägga upp på din hemsida. MEN! Vi producerar klipp för att nå resultat, det är ju det vi är bra på. 

Vill du veta mer?

Låt oss ta ett möte så får vi se om vi gillar varandra och kan titta mer specifikt på vad vi kan hjälpa er med.